Turkse tantuni

Foto Cathy Van de Moortele

Voor iedere liefhebber van döner kebab: maak thuis eens tantuni. Je zal verrast zijn. Heel erg lekker! Serveer het vlees in een wrap of kies voor Turks brood, wat jij maar lekker vindt.
De toppings kies je zelf, maar fijngesnipperde ijsbergsla, blokjes tomaat, flinterdunne uienringen, ... alles is mogelijk. Doe jij er ook een sausje op?

Wat hebben we nodig:

  • 600 gr dunne lende (rundsvlees), in hele fijne reepjes gesneden
  • 200 ml water
  • 40 ml olijfolie
  • 15 gr boter
  • 2 eetlepels zoet paprikapoeder
  • peper van de molen
  • zout
  • 200 ml heet water
  • wraps

Hoe gaan we te werk:

  • Kies een grote pan en leg daar de rundsvleesreepjes in.
  • Giet het water over het vlees.
  • Zet het deksel op de pan en laat het vlees 30 min zachtjes garen. Het water moet opgenomen worden door het vlees.
  • Zet een andere pan op het vuur en warm die goed op.
  • Voorzie de pan van olijfolie en boter en warm die ook op.
  • Schep een deel van het vlees in de pan en roer om. (genoeg voor 1 wrap)
  • Laat het vlees krokant bakken.
  • Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
  • Giet wat van het hete water in de pan, zodat het paprikapoeder niet bitter wordt en je een beetje jus krijgt.
  • Neem een wrap en leg die bovenop het vlees, zodat de jus in de wrap trekt en de wrap warm wordt. Wees voorzichtig, want het wordt warm!
  • Leg de wrap op je werkblad, met de sauskant naar boven.
  • Leg het vlees in een rijtje op de wrap en werk af met toppings en sausje naar keuze.
  • Rol de wrap op en geniet!
  • Doe hetzelfde met de volgende wraps en de rest van het vlees. Giet telkens ook wat heet water bij het vlees, zodat je een jus krijgt.

TIP:

Maak eens deze salade van rode ui en peterselie om in je tantuni te serveren.


Reacties