Kip in een romige paprikasaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wie mijn blog volgt, weet dat ik heel graag paprikapuree gebruik in plaats van tomatenpuree. Een echt smaakbommetje. Ik koop deze milde paprikapuree in een grote bokaal, bij de Turkse supermarkt. Thuis verdeel ik die over meerdere bokaaltjes die ik in de koelkast bewaar. Zo ben ik zeker dat de puree niet beschimmelt door bv een niet zo propere lepel.
Zorg dat je ook wat brood op tafel zet, zodat er niets van deze heerlijke saus verloren gaat.
Wat hebben we nodig:
- 500 gr kippenblokjes, drooggedept
- peper van de molen
- zout
- 1 eetlepel bloem
- olijfolie
- klontje boter
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
- 30 gr paprikapuree
- 150 ml (verse) kippenbouillon
- 1 potje zure room (200 ml)
- enkele takjes thijm
- 1 koffielepel gedroogde oregano
- 25 gr Parmezaanse kaas
- 10 basilicum blaadjes
Hoe gaan we te werk:
- Kruid de kip met peper en zout.
- Wentel de kip door bloem en klop overtollige bloem weg.
- Zet een grote pan op het vuur en warm ze op met wat olijfolie en boter.
- Bak de kip mooi bruin aan alle zijden en haal ze uit de pan. Ze hoeft nog niet gaar te zijn.
- Voeg eventueel wat extra vetstof toe.
- Bak de uien tot ze zachter zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak die even mee.
- Roer de paprikapuree door de uien en bak die even mee.
- Giet de kippenbouillon in de pan en warm goed door.
- Roer de zure room door de saus.
- Bind de takjes thijm samen met keukentouw en leg het bundeltje in de saus.
- Voeg ook de oregano toe.
- Warm alles goed door.
- Leg de kip in de saus en laat ze verder garen.
- Rasp de Parmezaanse kaas en voeg die toe aan de saus.
- Proef en kruid bij met peper en zout indien nodig.
- Scheur de basilicum en strooi die over het gerecht. Schep nog even door.
TIP:
Ook lekker met blokjes van ontboute kippendijen.
Zorg dat de kippenblokjes ongeveer even groot zijn, voor een gelijkmatige garing.
Reacties