Goodie salade van gegrilde perzik en burrata

Foto Cathy Van de Moortele

Helemaal in zomerse sfeer: zoete perziken, gegrild tot ze een beetje rokerig zijn, met daarbij de smeuïgheid van de burrata, het zoute van de prosciutto en het knapperige van de vers gebakken kaascroûtons. Oh yes!

Wat hebben we nodig:

  • 1 dikke snede (zuurdesem)brood, in hapklare stukken getrokken
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • 2 handenvol rucola
  • sap van 1/2 citroen
  • peper van de molen 
  • zout
  • 5 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 3 plakjes prosciutto
  • 1 perzik, ontpit en in parten gesneden
  • 1 burrata, uitgelekt en droog gedept
  • ahornsiroop
  • kleine basilicumblaadjes

Hoe gaan we te werk:

  • Leg de grill van de oven aan.
  • Verdeel het brood over een bakplaatje.
  • Besprenkel met olijfolie en rasp er Parmezaanse kaas over. Hussel alles door elkaar.
  • Bak het brood krokant en bruin. Schep het soms eens om.
  • Doe de rucola in een kommetje en maak hem aan met olijfolie, citroensap, peper en zout.
  • Schik de sla op een groot bord.
  • Leg de gehalveerde tomaatjes tussen de sla. Kruid ze met peper en zout.
  • Vouw de prosciutto mooi op en leg hem tussen de sla.
  • Zet een gietijzeren grillpan op het vuur en laat ze goed heet worden, tot ze begint te roken.
  • Bestrijk de partje perzik met een beetje olijfolie.
  • Grill de perzikpartjes aan beide zijden en leg ze daarna op de sla.
  • Scheur de burrata over de salade.
  • Besprenkel de perziken en de burrata met ahornsiroop en een drizzle olijfolie.
  • Kruid met peper van de molen.
  • Versier met de croûtons en kleine basilicumblaadjes.

TIP:

Ga meteen aan tafel wanneer de salade klaar is.

Reacties