Gemarineerde witte bonen

Foto Cathy Van de Moortele

Witte bonen worden hier graag gegeten. Het is een ideale vleesvervanger en je kan er alle kanten mee op. Vandaag heb ik ze gemarineerd in een lekkere olijfolie met rozemarijn en knoflook. Serveer ze met getoaste ciabatta of een ander rustiek brood.

Wat hebben we nodig:

  • 100 ml olijfolie
  • 2 blikken witte bonen (400 gr netto), uitgelekt en gespoeld
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 teen knoflook, geplet
  • peper van de molen
  • zout
  • Aleppo peper (pul biber)
  • 100 ml rode wijnazijn

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de olijfolie in een steelpannetje en giet er de bonen bij.
  • Leg de rozemarijn en de knoflook in de olie.
  • Warm de bonen 10 min zachtjes op.
  • Kruid met peper, zout en Aleppo peper.
  • Zet de pan van het vuur en roer de azijn onder de bonen.
  • Laat de bonen afkoelen.

TIP:

Lepel de bonen op je ciabatta toast of plet ze op je brood.

Reacties