Spaghetti met verse tonijn

Foto Cathy Van de Moortele

Koop je wel eens verse tonijn? Ik vind het niet te vergelijken met ingeblikte tonijn. Vandaag maken we een spaghetti met verse tonijn, kappertjes en peterselie. Heerlijk!

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta, op basis van 50 gr ei, 50 gr semola en 50 gr "00" pastabloem
  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 reepje ansjovispasta of 2 ansjovisfileetjes
  • 1 eetlepel appelkappers, uitgelekt
  • 1 tonijnsteak, in blokjes gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • 30 ml witte wijn
  • een handvol platte peterselie, fijngesnipperd
  • sap van 1/2 citroen
  • Aleppo peper (pul biber)

Hoe gaan we te werk:

  • Maak de verse pasta volgens het gekende recept.
  • Laat het deeg 30 min rusten in een ziploc zakje.
  • Rol het deeg uit tot lange vellen en verwerk het tot spaghetti.
  • Laat de spaghetti even drogen op een horizontaal pastadroogrek.
  • Zet een diepe hapjespan op het vuur en doe er wat olijfolie in.
  • Fruit het uitje glazig.
  • Roer de ansjovis pasta door de uien en laat hem wegsmelten.
  • Voeg de kappertjes toe.
  • Kruid de tonijn met peper en zout en voeg hem toe aan de pan.
  • Bak de tonijn tot hij bijna gaar is.
  • Blus met witte wijn.
  • Ondertussen kook je de pasta al dente in ruim, gezouten water.
  • Voeg de beetgare pasta, samen met een pollepel pastakookvocht, toe aan de hapjespan en schep voorzichtig door elkaar.
  • Strooi de peterselie over het gerecht en meng hem er door.
  • Verfris met citroensap.
  • Je zal een mooi gebonden, glanzende saus hebben.
  • Schep de pasta in een mooi bord, strooi er wat Aleppo peper en een drizzle olijfolie over en geniet.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Je kan op het einde ook nog wat gehalveerde olijven toevoegen.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties