Cajun zalm in de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
We geven dit heerlijke stuk zalmfilet een Cajun behandeling met pittige kruiden, paprika's en uien. Lekker warm of koud. Kies voor een stuk zalmfilet met vel. Het vel beschermt de vis, geeft extra smaak en zorgt dat de vis niet aan de pan blijft kleven. Door de pan al mee op te warmen in de pan, zal ze bloedheet zijn en zal het vel mooi krokant bakken. Je kan het vel dan ook gewoon opeten. Zo lekker!
De zalm zal heel sappig en botermals zijn.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 zalmfilet met vel van 250 gr
- cajun kruiden
- 1 ui, gepeld, gehalveerd en in repen gesneden
- 1/2 rode paprika, in repen gesneden
- 1/2 oranje paprika, in repen gesneden
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Vet de binnenkant van een gietijzeren pan in met wat olijfolie. Laat de pan meteen mee opwarmen in de oven.
- Bestrijk de zalmfilet met een beetje olie en kruid met cajun kruiden.
- Meng de groenten door elkaar in een kom en kruid ze met de Cajun kruiden.Voorzie ook de groentjes van een laagje olijfolie.
- Haal de hete pan uit de oven. Verbrand je vingers niet!
- Leg de zalm op het vel in het midden van de pan.
- Verdeel de groentjes rond de zalm.
- Zet de pan voor 25 min in de oven.
- Werk af met peterselie.
TIP:
Uien in repen snijden: halveer de ui nadat je hem gepeld hebt. Leg de ui op het snijvlak op je snijplank. Om halve ringen te snijden, zet je het mes op de "open" kant van de ui. Om repen te snijden, zet je het mes op de andere kant van de ui.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties