Tomatensalade met aardbei, perzik en burrata
Foto Cathy Van de Moortele |
Ze zijn in trek, die kleurrijke salades van groenten en fruit samen. De burrata is sowieso een lekker extraatje. Deze salade zag ik voorbij komen bij Dennis Prescott en ik was meteen verkocht. Het ziet er toch wel geweldig uit zeker? Ik had nog wat brood over en dat heb ik met olijfolie besprenkeld en gebakken in de pan.
Wat hebben we nodig:
- 1/2 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 klein teentje knofloof, gepeld en geraspt
- 15 ml balsamico
- 15 ml esdoornsiroop
- sap en zeste van 1/2 citroen
- 30 ml avocado olie + extra
- peper van de molen
- zout
- 400 gr kerstomaatjes, in 4 gesneden
- 6 blaadjes basilicum, gescheurd
- 150 gr aardbeien, ontkroond en gehalveerd
- 1 perzik, ontpit en in parten gesneden
- 1 burrata, uitgelekt en droog gedept
Hoe gaan we te werk:
- Doe de sjalotsnippers met de knoflook, balsamico, esdoornsiroop, sap en zeste in een kommetje.
- Meng goed.
- Voeg de avocado olie geleidelijk aan toe en klop goed met een garde.
- Kruid met peper en zout.
- Leg de tomaatjes in de marinade en laat ze 20 min staan.
- Voeg de basilicum, aardbeien en perzikpartjes toe en schep om.
- Leg de burrata in het midden van een bord.
- Schep de salade er om heen.
- Breek de burrata open.
- Maal nog wat verse peper over de salade en drizzle er nog wat avocado olie over.
TIP:
Mag er ook een glaasje rosé bij?
Je kan ook croûtons bakken en die over de salade strooien net voor je aan tafel gaat. Dan kunnen de croûtons de sappen opslorpen.
Heb je geen avocado olie? Gebruik dan gerust olijfolie of een notenolie.
Reacties