Conchiglioni met blauwe kaas en spinazie

Foto Cathy Van de Moortele

Een hele zachte blauwe kaas, deze .... Niet te overheersend, niet te sterk. Hij smelt mooi weg in de saus en samen met de spinazie, is het een ideaal ingrediënt voor een we-genieten-weer-gerecht.

Wat hebben we nodig:

  • 150gr conchiglioni (schelpen pasta)
  • zout
  • olijfolie
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 150 gr jonge spinazie, gewassen en gedroogd, grof gesneden
  • peper van de molen
  • 150 ml room
  • 75 gr magor kaas (mascarpone/gorgonzola) + 25 gr extra, in blokjes gesneden
  • 30 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • nootmuskaat
  • Aleppo peper (pul biber)
  • 75 gr beenham, dun gesneden en in stukken verdeeld

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis en breng die aan de kook.
  • Kook de pasta beetgaar.
  • In een diepe hapjespan laat je wat olijfolie opwarmen.
  • Fruit het sjalotje glazig.
  • Voeg de spinazie toe en laat ze slinken.
  • Kruid met peper en zout.
  • Mix de spinazie glad als je dat liever hebt.
  • Voeg de room, magor kaas en Parmezaanse kaas toe.
  • Roer om.
  • Kruid met nootmuskaat en Aleppo peper.
  • Laat de al dente pasta nog even goed doorwarmen in de hapjespan, samen met een pollepel van het pastakookvocht.
  • Voeg de ham toe aan het gerecht en dien op.

TIP:

Geef een gemengde salade bij dit pastagerecht en je kan met twee aan tafel.


Reacties