Goujonettes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik ben geen fishstick liefhebber, maar voor vers gemaakte goujonettes ga ik overstag. Deze dunne, knapperige reepjes van kabeljauw kan je maken als aperitiefhapje of je maakt er extra als hoofdmaaltijd met krieltjes en een groene salade bijvoorbeeld. Een zelfgemaakte tartaarsaus bij deze crunchy lekkernij is een must.
Wat hebben we nodig:
- 300 gr graatloze kabeljauwfilets
- 30 gr bloem
- peper van de molen
- zout
- paprikapoeder
- 1 ei, geklutst
- 50 gr panko
- zonnebloemolie
- vers gemaakte tartaar
- partjes citroen
Hoe gaan we te werk:
- Snij de kabeljauwfilets in reepjes van zo'n 7cm. Zorg dat ze niet dikker zijn dan 1.5cm.
- Dep de reepjes vis goed droog.
- Kruid de bloem met peper, zout en paprikapoeder.
- Haal elk reepje vis door de bloem, daarna door het ei en druk de reepjes daarna zo goed mogelijk in de panko, zodat de vis helemaal bedekt is.
- Verwarm de olie op middelhoog vuur en frituur de goujounettes goudbruin.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met vers gemaakte tartaar.
- Geef partjes citroen bij de vis.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Ik heb deze goujonettes ook al gemaakt met tongschar. Aan jou de keuze.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties