Tortilla's met bavette
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Bavette, weer zo'n heerlijke steak die je steeds vaker op restaurant kan vinden. Vandaag heb ik een bavette van Vleesch.nl gemarineerd en gebakken op de BBQ, om hem daarna in stukjes te snijden en te gebruiken als vulling voor mijn zelfgemaakte tortilla's. Ieder voegt naar eigen voorkeur toppings toe zoals komkommer, tomaat, koolsla, rode uienringen, jalapeno's,.. Dit vlees heeft veel smaak. Snij het vlees na het rusten onder folie, tegen de draad in en snij het daarna in kleinere stukjes.
Dit vlees is in het buitenland gekend onder de naam flank steak.
Wat hebben we nodig:
- 300 gr bavette, ontdooid en drooggedept, op kamertemperatuur
- scheutje olijfolie
- sap van 1/2 sinaasappel
- sap van 1/2 limoen
- een stukje rode peper, ontpit en fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
- peper van de molen
- zout
- zonnebloemolie
Hoe gaan we te werk:
- Leg de bavette in een diepvrieszakje.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade (de zonnebloemolie niet) en giet deze marinade bij het vlees.
- Sluit het zakje en laat de bavette minstens 30 min marineren.
- Warm de BBQ goed op. Zorg dat het rooster goed ingevet is met zonnebloemolie.
- Haal het vlees uit de marinade. Gooi de marinade weg.
- Leg het vlees op het hete rooster en grill het 2 min aan elke kant.
- Laat het vlees 5 min rusten onder aluminiumfolie.
- Snij het vlees tegen de draad en daarna in kleinere stukjes.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Dit vlees is heel smaakvol en krachtig. Voor de echte liefhebber.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties