Tortilla's met ossenwit
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Platbroden worden vaak gemaakt van enkel water en bloem. Deze tortilla's worden verrijkt met ossenwit van Vleesch.nl Je kan het niervet makkelijk zelf smelten op lage temperatuur en zo heerlijk puur ossenwit bekomen. Dit ossenwit zorgt voor zachte, smaakvolle tortilla's.
Wat hebben we nodig:
- 375 gr patisseriebloem
- 2 gr bakpoeder
- 5 gr zout
- 50 gr ossenwit, in stukjes verdeeld
- 240 - 300 ml water, heet
Hoe gaan we te werk:
- Doe de bloem in een kom en meng met het bakpoeder en het zout.
- Gebruik je handen om het ossenwit te mengen met de droge ingrediënten.
- Het deeg voelt eerst heel kruimelig aan.
- Voeg geleidelijk aan water toe. Blijf voorzichtig met het toevoegen van het water, want je hebt allicht niet alles nodig.
- Kneed verder tot een soepel deeg dat niet meer aan de handen blijft kleven.
- Verdeel het deeg in 8 porties.
- Bol de porties mooi op tot balletjes en laat ze 20 min rusten onder plastic folie.
- Rol de balletjes deeg uit tot grote tortilla's.
- Zet een platte, zware pan op het vuur en warm ze goed op.
- Zorg dat er geen bloem meer op de tortilla's zit, want die bakt sowieso aan.
- Laat de tortilla's bakken aan één kant tot ze lichtgekleurde vlekken vertonen.
- Draai om en bak de andere kant. Als je geluk hebt, zal de tortilla opblazen. Is dat niet zo: niet getreurd.
- Ga zo verder tot alle tortilla's gebakken zijn.
- Hou de tortilla's warm tussen 2 handdoeken in een stapel.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Gebruik de tortilla's als wrap of in Mexicaanse gerechten of geef ze als brood om saus en curry's mee op te dippen.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties