Muhammara

Foto Cathy Van de Moortele

Dip van geroosterde paprika's en walnoten. Je doet er vers citroensap, lekkere olijfolie uit Palestina, granaatappelmelasse en kruiden bij. Serveer deze dip met krokant Libanees brood (ik toast de stukjes brood met een beetje olijfolie in de airfryer).

Wat hebben we nodig:

  • 2 rode paprika's
  • 75 gr walnoten
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse
  • zout
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • Aleppo peper (pul biber)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • olijfolie

Hoe gaan we te werk:

  • Rooster de paprika's op een gaspit of onder de grill, tot ze zwartgeblakerd zijn. Stop ze meteen in een plastic zak, sluit die en laat de paprika's zo afkoelen.
  • Na het afkoelen kan je de pelletjes mooi verwijderen. Verwijder ook de pitten.
  • Doe de paprika's in de keukenrobot met de noten en cutter alles fijn.
  • Geef de mix smaak met granaatappelmelasse, zout, knoflook, citroen, komijn, Aleppo peper.
  • Dik de muhammara in met paneermeel.
  • Terwijl de robot draait op de laagste stand, voeg je tot 3 eetlepels olijfolie toe, tot de dip de consistentie heeft die jij lekker vindt.

TIP:

Bewaar de muhammara in een gesloten bakje in de koelkast maar serveer hem op kamertemperatuur. 
Airfryer Libanees brood: verwarm de airfryer op 160°C. Knip Libanees brood in driehoeken of vierkanten. Bestuif ze met airfryer olijfolie. Bak ze mooi bruin in 10 min. Schud halverwege op.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties