Sap van rode biet

Foto Cathy Van de Moortele

Lekker en gezond, boordevol antioxidanten. Dit sap van rode biet, appel en citrusvruchten maak je in de blender of je gebruikt een krachtige staafmixer. Zet de fles met sap koel weg en drink ze binnen de twee dagen op. Ik hou ook van het pulp van de bietjes maar je kan het sap ook filteren als je liever een helder drankje hebt.

Wat hebben we nodig:

  • 400 gr geschilde, rauwe, rode bieten
  • 400 gr schoongemaakte, geschilde zoete appelen
  • sap van 2 perssinaasappels
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1 limoen
  • 300 ml water, ijskoud

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de bietjes en appelen in blokjes en doe ze in de blender.
  • Voeg het sap van de citrusvruchten toe en zet de blender op volle kracht aan.
  • Giet het water geleidelijk aan in de blender, door de vulopening in het deksel.
  • Filter het sap als je helder sap wilt. Mag het pulp er ook in? Giet het sap dan door een fijne metalen zeef, zodat eventuele brokjes uit het sap gehaald worden. Duw het pulp met de bolle kant van een lepel in de kom bij het sap.
  • Giet het sap over in een fles en bewaar in de koelkast.

TIP:

Draag altijd wegwerphandschoenen als je rode bieten schoonmaakt of snijdt. De rode bieten laten vreselijke plekken achter die je moeilijk kan verwijderen van je werkblad, keukenhulpjes en/of kledij.
Schrik niet als je naar het toilet gaat: je plast rode urine nu.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties