Kip borrelhapjes in de airfryer

Foto Cathy Van de Moortele

Nooit gedacht dat ik zo blij zou zijn met een airfryer. In principe is het ook gewoon een klein oventje, waarin je kan bakken en roosteren. Je gebruikt minder vetstof dan dat je zou frituren en het is zo snel opgewarmd, dat je geen tijd verliest.
Deze kip borrelhapjes bijvoorbeeld. Ze zijn klaar voor je het weet. Laat de kip een nachtje marineren als je kan maar als dat niet lukt: ze zullen nog steeds lekker zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 6 kippenvleugels
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • zoet paprikapoeder
  • lookpoeder
  • uienpoeder
  • airfryer olijfoliespray
Hoe gaan we te werk:
  • Was de kippenvleugels goed in koiud water, nadat je ze in twee gesneden hebt. Zorg dat er geen bloed meer op zit en dat het water helder blijft.
  • Dep de vleugels goed droog met keukenpapier en doe ze in een kom.
  • Besprenkel de vleugels met olijfolie.
  • Meng de kruiden op een bordje en strooi ze over de kip.
  • Wentel alles goed door elkaar.
  • Dek af met plastic folie en zet de kip een nachtje in de koelkast.
  • Verwarm de airfryer voor op 190°C.
  • Gebruik de airfryer olijfoliespray om het mandje in te vetten.
  • Leg de helft van de vleugels in het mandje en zorg dat ze elkaar niet raken.
  • Bak de vleugels 10 min en haal ze er dan uit.
  • Bak nu de tweede portie gedurende 10 min.
  • Verhoog de temperatuur naar 200°C en bak beide porties nog eens 10 min.
  • Geniet!
Foto Cathy Van de Moortele


TIP:
Je kan de vleugels eten met een dipsausje, maar ik vind ze prima zoals ze zijn. Wil je wel een dipsaus, dan is een yoghurtsaus met blauwe kaas een heel goede optie.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties