Snijboontjes met tomaat

Foto Cathy Van de Moortele

Snijbonen zijn gewoon top. Volop te verkrijgen momenteel. Neem ze eens mee naar huis en zet ze op het menu. In Belgiƫ snijden we snijbonen normaal in heel dunne reepjes, langs de korte kant van de boon. Maar deze bonen worden net in lange strips gesneden. Het is maar hoe jij het graag hebt.

Wat hebben we nodig:

  • 350 gr snijbonen, gewassen
  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 grote tomaten, grof gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • vegeta

Hoe gaan we te werk:

  • Snij het harde uiteinde van de bonen weg (waarmee ze vastzitten aan de struik). Snij nu de bonen doormidden en daarna in 3 lange strips.
  • In een diepe hapjespan laat je een bodem olijfolie opwarmen.
  • Fruit de uisnippers lichtjes bruin en bak daarna ook de knoflook even mee.
  • Roer de tomatenpuree door de uien en bak die even mee, om de rauwe smaak weg te krijgen.
  • Verdeel de gesneden bonen over de uien en meng.
  • Blender de tomaten en kruid ze met peper en zout en vegeta.
  • Giet de tomatensaus bij de bonen.
  • Laat de bonen 45 min garen op medium zacht vuur.

TIP:

Je kan de bonen uiteraard ook in dunne reepjes snijden zoals wij dat gewend zijn, maar ik vind ze eigenlijk wel leuker zo.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties