Kippenhaasjes in room
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Hoe lekker kan het zijn? Kippenhaasjes zijn het meest zachte stukje van de kipfilet Je kan ze zelf scheiden van de kipfilet of je koopt enkel de haasjes (wat ik meestal doe). Ze hoeven niet lang te garen. We korsten ze even aan, maken de saus en warmen ze dan nog even door. Serveer deze kip met pasta of rijst en geef er een groene salade bij.
Wat hebben we nodig:
- 500 gr kippenhaasjes
- azijn
- peper van de molen
- zout
- bloem
- boerenboter
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- 250 ml room
- 120 ml kippenbouillon
- 60 gr zongedroogde tomaatjes op olie, gesnipperd
- 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- blaadjes van verse oregano
- 100 gr verse, jonge spinazie, gesnipperd
- Aleppo peper (pul biber)
Hoe gaan we te werk:
- Was de kippenhaasjes in koud water met een scheutje azijn. De azijn helpt om het bloed weg te wassen en de kippenhaasjes mooi proper te maken.
- Dep het vlees zo droog mogelijk.
- Kruid de kip met peper en zout.
- Haal de haasjes door bloem en schud overtollige bloem af.
- In een diepe hapjespan laat je wat boter warm worden.
- Bak de kip bruin aan beide zijden. Ze hoeft nog niet te garen.
- Schep de kip uit de pan en leg ze op een bord.
- Fruit de uisnippers aan in het resterende bakvet. Voeg extra boter toe indien nodig.
- Laat de knoflook meegaren.
- Voeg de room, bouillon, tomaatjes en Parmezaanse kaas toe aan de pan en warm goed door.
- Leg de kip terug in de pan en strooi er de oregano over.
- Strooi de versnipperde spinazie over de kip en meng goed onder de saus.
- Van zodra de spinazie geslonken is, is het gerecht klaar.
- Kruid af met Aleppo peper.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Gebruik culinaire room of kookroom in dit recept.
Gebruik geen diepvriesspinazie. Je kan ook rucola gebruiken als je geen spinazie hebt of lust.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties