Bakplaat kippenhaasjes met groenten
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Helemaal niet moeilijk en je hebt er nauwelijks omkijken naar. Zorg dat je bakpapier en aluminiumfolie in huis hebt.
Wat hebben we nodig:
- 500 gr kippenhaasjes
- 2 rode puntpaprika's, schoongemaakt en in stukken gesneden
- 2 frietaardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- 2 uien, gepeld en in parten gesneden
- olijfolie
- peper van de molen
- zout
- 1 eetlepel zoet paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel kipkruiden
- 1 koffielepel lookpoeder
- 1 koffielepel uienpoeder
- 200 ml kippenbouillon, heet
- 10 kerstomaatjes
- sap van 1/2 citroen
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe alle ingrediënten (behalve de bouillon, kerstomaatjes en het citroensap) in een kom en hussel alles mooi door elkaar.
- Verspreid de ingrediënten op een bakplaat.
- Giet de bouillon tussen de ingrediënten.
- Maak een vel bakpapier nat, wring het uit en leg dit over het gerecht. Stop de zijkanten in.
- Pak de bakplaat nu in aluminiumfolie in.
- Schuif de bakplaat voor 45 min in de oven.
- Verwijder alufolie en bakpapier.
- Strooi de kerstomaatjes over de rest en schuif de bakplaat voor nog 10 min extra in de oven.
- Verfris met citroensap.
TIP:
Je kan ook ontboute kippendijen nemen.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties