Bakplaat kippenhaasjes met groenten

Foto Cathy Van de Moortele

Helemaal niet moeilijk en je hebt er nauwelijks omkijken naar. Zorg dat je bakpapier en aluminiumfolie in huis hebt. 

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr kippenhaasjes
  • 2 rode puntpaprika's, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 2 frietaardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 2 uien, gepeld en in parten gesneden
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 eetlepel zoet paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • 1 koffielepel lookpoeder
  • 1 koffielepel uienpoeder
  • 200 ml kippenbouillon, heet
  • 10 kerstomaatjes
  • sap van 1/2 citroen

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe alle ingrediënten (behalve de bouillon, kerstomaatjes en het citroensap) in een kom en hussel alles mooi door elkaar.
  • Verspreid de ingrediënten op een bakplaat.
  • Giet de bouillon tussen de ingrediënten.
  • Maak een vel bakpapier nat, wring het uit en leg dit over het gerecht. Stop de zijkanten in.
  • Pak de bakplaat nu in aluminiumfolie in.
  • Schuif de bakplaat voor 45 min in de oven.
  • Verwijder alufolie en bakpapier.
  • Strooi de kerstomaatjes over de rest en schuif de bakplaat voor nog 10 min extra in de oven.
  • Verfris met citroensap.

TIP:

Je kan ook ontboute kippendijen nemen.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties