Frisse citroenmuffins
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik zie in de supermarkt regelmatig flesjes citroensap staan. Ik kocht het vroeger ook wel eens, maar een citroen is zo snel geperst en je geniet meteen ook van de zeste die je er eerst afhaalt. In mijn koelkast liggen dus altijd enkele citroenen klaar. Ze zijn ook makkelijk in gebruik en je verfrist er meteen een gerecht mee.
Voor deze muffins gebruiken we zowel de zeste als het sap van 1 citroen. Dat maakt het geheel lekker fris en fruitig en niet overzoet.
Wat hebben we nodig:
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 80 ml zonnebloemolie
- zeste en sap (60 ml) van 1 citroen
- 120 gr fijne griessuiker
- 200 gr patisseriebloem
- 7 gr bakpoeder
- snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
- Zet 7 muffinvormen klaar op een bakplaat en voorzie ze van muffinpapiertjes.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de eieren op met de melk, olie, citroenzeste en -sap en de suiker.
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Spatel de droge ingrediënten kort onder de natte.
- Verdeel het beslag over de 7 vormen.
- Bak de muffins 25 min of tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
- Laat de muffins 5 min afkoelen in de vorm en laat ze dan verder afkoelen uit de vorm op een rooster.
TIP:
Na afkoelen kan je de muffins in een ziploc zak invriezen. Verwarm ze kort in de microgolf en ze zijn weer net als vers.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties