Verse tartaarsaus

Foto Cathy Van de Moortele

Ik ben niet van de sausjes, maar een verse tartaarsaus, das een whole other level. Wil je ze iets losser dan die van mij? Voeg dan extra mayonaise toe. Zorg dat je alles zo fijn mogelijk hakt en dat je verse, platte peterselie gebruikt en sjalot.

Wat hebben we nodig:

  • 150 gr mayonaise
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 hardgekookt ei, gepeld en zeer fijn gesnipperd
  • 7 gr platte peterselie, zeer fijn gesnipperd
  • 10 gr kappertjes, zeer fijn gesnipperd
  • 10 gr augurken, zeer fijn gesnipperd
  • sap van 1/2 citroen

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de mayonaise in een kom en kruid met peper en zout.
  • Voeg het ei, de peterselie, kappertjes en augurken toe en meng goed.
  • Verfris de tartaar met het citroensap.
  • Schep de tartaar in een schone bokaal, draai het deksel vast en laat de smaken bijeen komen in de koelkast.

TIP:

Heerlijk bij zelfgemaakte goujonettes maar ook om een aardappelsalade mee te pimpen.

Reacties