Linguine met scampi en spinazie

Foto Cathy Van de Moortele

De titel van het recept zou te lang worden, moest ik er nog kerstomaatjes en vers gemaakte pesto aan toevoegen, maar het zit er wel allemaal in. Dit was zo lekker! Inspiratie van het moment met wat ik in huis had. Eten hoeft helemaal niet saai te zijn. Je kan zoveel maken met wat er in je voorraad zit. Laat je inspiratie de vrije loop en dan kan je plots zeggen: kijk eens wat voor lekkers ik gemaakt heb!

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta op basis van 100 gr ei, 100 gr semolina en 100 gr pastabloem "00"
  • olijfolie
  • 450 gr scampi, ontdooid en drooggedept
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • enkele chilivlokjes
  • 200 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 150 gr jonge spinazie, gewassen en gedroogd
  • 250 ml room
  • 2 eetlepels pesto uit Genua

Hoe gaan we te werk:

  • Maak de pasta volgens het recept en snij er linguine van. Laat de linguine even drogen op een pastadroogrek. Voorzie een grote pot met ruim, gezouten water om de pasta te koken zo meteen.
  • Zet een grote pan op het vuur en warm ze op.
  • Laat wat olijfolie mee opwarmen.
  • Zorg dat de pan en de olie goed heet zijn.
  • Leg de scampi in de pan, met enige tussenruimte. Kruid ze met peper en zout.
  • Laat ze liggen tot ze mooi gekleurd zijn aan één kant.
  • Haal de scampi uit de pan en leg ze in een kommetje voor straks.
  • Voeg wat extra olie toe aan de pan.
  • Fruit de uien glazig op een medium vuur en voeg daarna de knoflook toe.
  • Strooi wat chilivlokjes over de uien als je graag wat pit wilt.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat ze zacht worden.
  • Roer de spinazie door de tomaatjes en laat ze slinken.
  • Voeg de room toe en warm nog even goed door.
  • Ondertussen kook je de pasta beetgaar.
  • Schep de pasta over in de pan en voeg een pollepel van het pastakookvocht toe.
  • Meng goed. 
  • Laat de pasta nog even verder garen in de saus en voeg dan de scampi weer toe. Gaar kort verder.
  • Verdeel de pasta over 2 diepe kommen.
  • Schep op elke kom pasta een flinke lepel pesto.

TIP:

Geen idee hoe je zelf pasta moet maken of zie je dat echt niet zitten? Er zijn hele lekkere verse pasta's te koop in de supermarkt, in de versafdeling. Of je gebruikt gedroogde pasta. Wat jij maar lekker vindt!

Ik maak graag zelf mijn pesto, omdat ik bokaaltjes pesto niet weet te waarderen. Probeer het eens, het is zoveel lekkerder!

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties