Boerenkoolchips

Foto Cathy Van de Moortele

Zo leuk om te maken en zo snel klaar. En nog gezond ook. Wat houdt je tegen?
Nu ik een airfryer in huis heb, wordt hij heel vaak gebruikt. Ik experimenteer en probeer zaken uit. Het is altijd een beetje zoeken want ieder merk heeft zijn voor- en nadelen.
Deze chips maak je in enkele minuten klaar!

Wat hebben we nodig:

  • boerenkool, gewassen en gedroogd
  • zout
  • spray met olie

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de airfryer voor op 190°C.
  • Verwijder de nerven van de boerenkool en trek de bladeren in hapklare stukken.
  • Doe de boerenkool in een kom, bestrooi met wat zout en spray wat olie over de blaadjes.
  • Hussel alles door elkaar.
  • Leg een laagje boerenkool in het mandje en bak ze 3 - 5 min of tot ze knapperig zijn.

TIP:

Leg niet teveel boerenkool in het mandje. De stukjes moeten vrij liggen.
Pas op met sprays die je koopt in de winkel. Vaak zit daar een product in, dat de anti-aanbaklaag van je airfryer kapot maakt. Je doet er best aan om een glazen sprayflesje te kopen en het zelf te vullen met olie naar keuze. Heb je toch liever een gekochte spray? Spray dan je ingrediënten voor je ze in het mandje legt.

Reacties