Hawawshi
Foto Cathy Van de Moortele |
Streetfood uit Egypte: volkoren pita broden gevuld met kruidig gehakt, ui, tomaat, groene paprika en peterselie. In Egypte geven ze tahini saus bij deze lekkernij maar ik heb nogal een zwak voor looksaus. Hoe zou jij ze serveren?
Wat hebben we nodig:
- zout
- peper
- 1 koffielepel komijn
- 1 koffielepel koriander
- 1/2 koffielepel kaneel
- 1 koffielepel zoet paprikapoeder
- snuif cayennepeper
- 1/2 koffielepel gemalen kardamom
- 400 gr rundergehakt
- 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
- 60 gr groene paprika, schoongemaakt en zeer fijn gesnipperd
- 70 gr tomaat, ontpit en zeer fijn gesneden
- platte peterselie, fijngesnipperd
- 1 kleine ui, gepeld en geraspt
- 4 volkoren pita broden
- olie
Hoe gaan we te werk:
- Meng alle kruiden in een kom.
- Voeg het gehakt toe.
- Doe de knoflook erbij, samen met de groene paprika, tomaat en peterselie.
- Knijp zoveel mogelijk vocht uit de geraspte ui. Gooi het vocht weg en voeg de ui toe aan het gehakt.
- Gebruik een handschoen om het vlees goed te mengen met alle andere ingrediënten.
- Laat deze vulling 30 min staan om te trekken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de pita broden doormidden.
- Verdeel de vulling in 8 porties van 75 gr.
- Vul elke helft met een portie van de vulling. Gebruik de bolle kant van een lepel om de vulling zo goed mogelijk open te wrijven in het pita broodje.
- Leg de gevulde broodjes op een bakplaat en bestrijk ze met een dun laagje olie.
- Bak de hawawshi 10 min, draai ze om en bestrijk ook de andere kant met een dun laagje olie.
- Bak ze nog eens 10 min en serveer ze warm.
TIP:
Geen zin om zelf pita broden te bakken? Koop dan pita broodjes in de supermarkt.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties