Kalkoenschnitsel florentine
Foto Cathy Van de Moortele |
Sinds ik de FriFri Airfryer in huis heb, maak ik veel liever gepaneerde stukken vis of vlees klaar. Ik had het mentaal te moeilijk met de grote hoeveelheden olie die je nodig had om bv een gepaneerd stuk kip te bakken zonder dat het ging aanbakken. Met de airfryer ben je van dat probleem verlost. Ik gebruik een spray met olijfolie om het vlees van een beetje vetstof te voorzien, zodat het paneermeel toch mooi kleurt en krokant wordt.
Terwijl het vlees aan het bakken is, maak je de saus. En kijk eens aan: wat een feestje!
Wat hebben we nodig:
- 2 kalkoenschnitsels
- vetstof in sprayvorm
- 30 gr zongedroogde tomaatjes
- 15 gr boter
- 15 gr bloem
- 1/2 verkruimeld bouillonblokje
- 50 ml witte wijn
- 100 ml water
- 250 ml culinaire room
- peper van de molen
- zout
- enkele chilivlokjes
- 200 gr jonge spinazie, gewassen en gedroogd
- 75 gr grana padano, geraspt
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de airfryer op 200°C.
- Spray het vlees aan beide zijden met wat olie en leg de schnitsels in het mandje.
- Gaar de schnitsels 12 min.
- Week de zongedroogde tomaatjes in een bakje met heet water.
- Ondertussen maak je de saus: laat de boter warm worden in een grote pan.
- Roer de bloem door de boter tot je een roux bekomt. Laat even doorbakken, zonder te kleuren, zodat de bloemsmaak verdwijnt.
- Doe het verkruimelde bouillonblokje in de pan en gebruik een garde om het goed op te lossen in de roux.
- Blus met de wijn en het water en meng goed tot je een gladde saus hebt.
- Voeg de room toe en warm door.
- Kruid met peper, zout en chili.
- Voeg de spinazie toe en laat ze slinken in de saus.
- Giet de zongedroogde tomaatjes af en snij ze in repen. Voeg ze toe aan de saus.
- Werk de saus af met de grana padano.
- Leg de gebakken schnitsels in de saus. Je kan ze eerst in repen snijden.
TIP:
Als je zongedroogde tomaatjes op olie gebruikt, hoef je ze niet op voorhand te weken.
Reacties