Stoofpotje van gerookte kikkererwten
Foto Cathy Van de Moortele |
Heb je nog tortilla's over van de chicken fajitas van gisteren? Gooi ze niet weg, ze zijn perfect voor een wrap die je kan meenemen als lunch naar het werk.
Kikkererwten vullen goed, ze zijn goedkoop, gezond en eiwit/vezelrijk. Ik gebruik ze graag als vervanger voor vlees in tal van gerechten. Gegrilde groenten doen het ook goed in wraps. Ik had nog courgette in de koelkast liggen, maar ook aubergine zou een goed idee zijn, of geroosterde paprika's. Laat je fantasie de vrije loop.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, gepeld
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 100 gr paprikapuree (concentraat van paprika)
- peper van de molen
- zout
- enkele chilivlokjes, facultatief
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel esdoornsiroop
- 250 ml water
- 500 gr kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
- Fruit de uisnippers glazig en rasp daarna de knoflook over de uien. Bak ze even mee.
- Strooi het paprikapoeder en de komijn over de uien en roer goed om. Bak de kruiden even mee.
- Roer de paprikapuree door de uien en bak die ook even mee om extra smaak te creëren.
- Kruid met peper, zout, chili.
- Verfris alles met het limoensap en breng het zuur in balans met de esdoornsiroop. Roer goed om.
- Giet het water bij de saus en voeg de kikkererwten toe.
- Laat het stoofpotje op een laag pitje smaak krijgen.
- Werk af met flink wat platte peterselie.
TIP:
Je kan dit stoofpotje zowel warm als koud eten.
Reacties