Brownies voor de chocoladeliefhebber
Foto Cathy Van de Moortele |
Deze brownies zitten tjokvol chocolade: pure cacao, pure chocoladecallets en melkchocolade chunks. Zalig! Bak ze niet langer dan nodig, ze moeten smeuïg en fudgy blijven.
Wat hebben we nodig:
- 140 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- 200 gr kristalsuiker
- 2 eieren
- 115 gr pure chocolade callets
- 100 gr patisseriebloem
- 25 gr pure cacao
- snuifje zout
- 175 gr bakvaste chocolade chunks (melk)
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Spray een lage, rechthoekige vorm in met wat vetstof.
- Verfrommel een vel bakpapier en leg het daarna in de vorm.
- Klop de boter op met de suiker in de kom van de Kenwood, met de draadklopper, tot de suiker helemaal gesmolten is.
- Voeg de eieren toe en klop op tot een luchtig mengsel.
- Laat de chocolade callets au bain marie smelten of gebruik de smeltfunctie op je kookfornuis.
- Klop de lauwe chocolade door je beslag.
- Zeef de bloem met de cacao en het zout en spatel die door het beslag.
- Roer de chocolade chunks door het beslag en stort alles in de vorm. Het beslag is redelijk dik.
- Maak de bovenkant effen met een spatel.
- Bak de brownies 20 - 25 min.
- Laat de brownies 5 min afkoelen in de vorm op een rooster.
- Ontvorm.
- Snij de brownies in blokjes en geniet!
TIP:
Je kan de brownies nog verrijken met noten maar ik vind ze prima zoals ze hier zijn.
De chocolade chunks kan je ook vervangen door bakvaste chocolate chips.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties