Chicken fajitas

 

Foto Cathy Van de Moortele

Ik kan je geen geldige reden geven waarom wij niet vaker Mexicaans eten. Zo lekker, snel klaar, goedkoop en iedereen lust het. Deze checken fajitas kan je eten met tortilla's, bij rijst, wat je maar wilt. Ik neem er graag kippenhaasjes voor, maar ook ontboste kippendijen zouden een goed idee zijn. Ben jij fan (ik minder) van groene paprika: go for it!

Wat hebben we nodig:

  • 1 rode ui, gepeld
  • 1 gele paprika, schoongemaakt
  • 1 rode paprika, schoongemaakt
  • 450 gr kippenhaasjes
  • 1 zakje chicken fajitas kruiden
  • 100 ml olijfolie
  • limoen
  • 1 avocado
  • verse koriander
  • zout
  • platte peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 230°C.
  • Snij de ui in twee en daarna elke helft in 4 stukken.
  • Snij de paprika's in reepjes.
  • Meng de uien met de paprika's, kip, fajita kruiden en olijfolie in een kom.
  • Eens de oven goed warm is, verdeel je de kip en groentjes over de bakplaat.
  • Bak de fajitas tot de kip gaar is. Na 5 min mag je zeker al checken.
  • Ondertussen doe je het sap van 1/2 limoen in een kleine blender en voeg je ook het vruchtvlees van een avocado toe. Voeg naar smaak verse koriander en zout toe en mix alles tot een gladde guacamole.
  • Haal de fajitas uit de oven, besprenkel met het sap van de andere limoenhelft en strooi er de peterselie over.

TIP:

Serveer de fajitas met de avocado, zure room en tortilla's.

Chicken fajitas kruiden vind je meestal in de uitheemse hoek in de supermarkt. Je kan ook gewone Mexicaanse kruiden of Cajun kruiden gebruiken.



Reacties