Mosselen

Foto Cathy Van de Moortele

Ga je graag op reis maar heb je geen verlof of weinig budget? Haal dan je favoriete oord naar hier door recepten uit andere landen uit te testen. Experimenteer volop, er zijn zoveel mogelijkheden. Ik had al een tijdje zin in mosselen en ik verlang naar de zon, naar de sfeer van vakantie. Die Arabische invloeden heb ik verwerkt in dit recept. Oh, wat kan dat toch smaken....

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1/2 fles passata van tomaat
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 3 tenen knoflook, gepeld en geplet
  • peper van de molen
  • zout
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • platte peterselie, gesnipperd
  • verse koriander, gesnipperd
  • 1 kg mosselen, goed gespoeld en van alle onzuiverheden ontdaan

Hoe gaan we te werk:

  • Doe wat olijfolie in een grote pot en warm die op.
  • Giet de passata in de pot en doe er de tomaatblokjes en knoflook bij.
  • Kruid met peper, zout, paprikapoeder, komijn. 
  • Strooi een handvol peterselie en koriander over de saus. Hou de rest voor de afwerking.
  • Breng de saus aan de kook en laat ze daarna sudderen voor 15 min onder een deksel.
  • Voeg de mosselen toe. Roer goed om.
  • Zet het deksel op de pan en gaar de mosselen op hoog vuur tot alle schelpen open zijn.
  • Strooi de rest van de verse kruiden over de mosselen.

TIP:

Mijn favoriete bijgerecht bij mosselen blijft brood. Je kan er meteen ook alle saus mee opdeppen.
Gooi kapotte schelpen en schelpen die openstaan, onverbiddelijk weg. Deze mosselen zijn dood en kunnen je ziek maken.



Reacties