Pesto uit Genua

Foto Cathy Van de Moortele

Een traditionele pesto uit Genua... waan jezelf maar al in Italië en geniet mee van deze romige basilicumpesto. Traditioneel maak je pesto in een vijzel met een stamper. Vandaag kies ik voor de keukenrobot. Breng je pesto over in glazen potjes en giet er een laagje olijfolie over, zodat er geen . Bewaar de pesto in de koelkast

Wat hebben we nodig:

  • 80 gr basilicum blaadjes (ongeveer 2 potjes), zonder steeltjes
  • 35 gr pecorino, geraspt
  • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 75 ml olijfolie
  • 35 gr pijnboompitjes
  • een snuifje fleur de sel

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de basilicum in de kom van de keukenrobot, met het mes.
  • Voeg de twee soorten geraspte kaas en de knoflook toe.
  • Giet de helft van de olijfolie erbij en mix kort.
  • Doe de rest van de olijfolie, de pijnboompitjes en een snuifje fleur de sel erbij.
  • Mix nogmaals tot een smeuïge pesto.
  • Pesto wordt niet opgewarmd. Doe de pesto in een kom en meng je gekookte pasta er voorzichtig onder. Als het niet smeuïg genoeg is, voeg je wat van het pastakookvocht toe.

TIP:

Ik heb mijn pesto vandaag geserveerd met zelfgemaakte cappelletti, gevuld met kalfsgehakt en mortadella. Meestal geef je pesto bij trofie of spaghetti.
Werk je pizza's eens af met enkele toefjes pesto.
Geen fan van knoflook? Laat hem er uit.

Reacties