Zachte chocolate chip cookies
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik heb het nogal voor krokante koekjes, maar blijkbaar zijn er toch veel mensen die graag zachte koekjes eten. Deze zijn voor jullie!
Wat hebben we nodig:
- 115 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 100 gr fijne griessuiker
- 100 gr lichtbruine suiker
- 1 ei
- merg van 1 vanillestokje
- 185 gr patisseriebloem
- 3 gr natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 8 gr maïzena
- 180 gr + 20 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 190°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Klop de boter romig in de Kenwood. Gebruik hiervoor de K-klopper en schraap regelmatig de zijkanten naar beneden.
- Voeg de twee soorten suiker toe en klop verder op tot alle suiker opgenomen is door de boter.
- Voeg het ei toe en klop goed los met de boter en de suiker.
- Meng het vanillemerg met de bloem, het natriumbicarbonaat, het zout en de maïzena.
- Meng de droge ingrediënten kort door de natte, tot er geen bloem meer te zien is.
- Spatel 180 gr chocolate chips door het deeg.
- Gebruik een kleine koekjesschep of twee koffielepels om 30 porties deeg op de bakplaat te scheppen. Zorg dat er voldoende tussenruimte is.
- Versier elk hoopje deeg met extra chocolate chips.
- Bak de koekjes 10 - 11 min, tot ze bovenaan ook wat kleur gekregen hebben.
- Laat de koekjes nog 1 min op de bakplaat liggen en schep ze dan over op een rooster om helemaal af te koelen.
TIP:
Bewaar de koekjes in een Tupperware doos om ze zacht te houden. Krokante koekjes bewaar je in een blikken trommel.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties