Zachte chocolate chip cookies

Foto Cathy Van de Moortele

Ik heb het nogal voor krokante koekjes, maar blijkbaar zijn er toch veel mensen die graag zachte koekjes eten. Deze zijn voor jullie!

Wat hebben we nodig:

  • 115 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 1 ei
  • merg van 1 vanillestokje
  • 185 gr patisseriebloem
  • 3 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 8 gr maïzena
  • 180 gr + 20 gr chocolate chips

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 190°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Klop de boter romig in de Kenwood. Gebruik hiervoor de K-klopper en schraap regelmatig de zijkanten naar beneden.
  • Voeg de twee soorten suiker toe en klop verder op tot alle suiker opgenomen is door de boter.
  • Voeg het ei toe en klop goed los met de boter en de suiker.
  • Meng het vanillemerg met de bloem, het natriumbicarbonaat, het zout en de maïzena.
  • Meng de droge ingrediënten kort door de natte, tot er geen bloem meer te zien is.
  • Spatel 180 gr chocolate chips door het deeg.
  • Gebruik een kleine koekjesschep of twee koffielepels om 30 porties deeg op de bakplaat te scheppen. Zorg dat er voldoende tussenruimte is.
  • Versier elk hoopje deeg met extra chocolate chips.
  • Bak de koekjes 10 - 11 min, tot ze bovenaan ook wat kleur gekregen hebben.
  • Laat de koekjes nog 1 min op de bakplaat liggen en schep ze dan over op een rooster om helemaal af te koelen.

TIP:

Bewaar de koekjes in een Tupperware doos om ze zacht te houden. Krokante koekjes bewaar je in een blikken trommel.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties