Wit busbrood
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 315 gr water
- 21 gr gist
- 600 gr Camp Rémy bloem (wit)
- 11 gr zout
- 6 gr suiker
- 18 gr broodverbeteraar
- Doe het water in de kom van de Kenwood.
- Breek de gist in het water.
- Stort de bloem op het water.
- Leg het zout aan de ene kant, de suiker aan de andere kant.
- Meng de ingrediënten 1 min op lage snelheid.
- Voeg de broodverbeteraar toe en kneed het deeg 11 min.
- Bol het deeg op en laat het 1u rijzen in een ingevette kom met deksel.
- Duw het deeg uit tot een rechthoek.
- Verdeel het deeg visueel in 3 delen, van links naar rechts.
- Vouw de linkerflap naar het midden.
- Vouw de rechterflap een klein beetje over de linkerflap.
- Rol het deeg op van de onderkant naar de bovenkant tot een lang brood.
- Leg het brood in een ingevette broodvorm van 30 cm lang.
- Dek het brood af en laat het nogmaals 1u rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 240°C.
- Bak het brood 20 min op 240°C.
- De temperatuur mag teruggeschroefd worden naar 200°C.
- Laat het brood nog 10 min bakken.
- Haal het brood meteen uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.
Je kan ook korrelgist gebruiken ipv verse gist: 7.5 gr.
Reacties