Wit busbrood

Foto Cathy Van de Moortele
In Nederland bakken ze busbrood. Maar wat ze in Nederland kunnen, kunnen wij ook. Een eenvoudig wit brood, zoals kleine kinderen en grote mannen graag witte boterhammetjes eten.

Wat hebben we nodig:
  • 315 gr water
  • 21 gr gist
  • 600 gr Camp Rémy bloem (wit)
  • 11 gr zout
  • 6 gr suiker
  • 18 gr broodverbeteraar
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water in de kom van de Kenwood.
  • Breek de gist in het water.
  • Stort de bloem op het water.
  • Leg het zout aan de ene kant, de suiker aan de andere kant.
  • Meng de ingrediënten 1 min op lage snelheid.
  • Voeg de broodverbeteraar toe en kneed het deeg 11 min.
  • Bol het deeg op en laat het 1u rijzen in een ingevette kom met deksel.
  • Duw het deeg uit tot een rechthoek.
  • Verdeel het deeg visueel in 3 delen, van links naar rechts.
  • Vouw de linkerflap naar het midden.
  • Vouw de rechterflap een klein beetje over de linkerflap.
  • Rol het deeg op van de onderkant naar de bovenkant tot een lang brood.
  • Leg het brood in een ingevette broodvorm van 30 cm lang.
  • Dek het brood af en laat het nogmaals 1u rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 240°C.
  • Bak het brood 20 min op 240°C.
  • De temperatuur mag teruggeschroefd worden naar 200°C.
  • Laat het brood nog 10 min bakken.
  • Haal het brood meteen uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.
TIP:

Je kan ook korrelgist gebruiken ipv verse gist: 7.5 gr.

Reacties