Pizza in een pan
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 220 ml water, lauwwarm
- 20 gr verse gist
- 375 gr bloem voor wit brood
- 2 eetlepels olie
- snuifje zout
- snuif suiker
- paneermeel
- olie
- peper en zout
- 1/2 recept marinarasaus
- 100 gr mozzarella cucina, in plakken gesneden
- honing
- chili vlokjes
- verse basilicum
- Verhit de oven op de hoogste warmte. Gebruik echter niet de grill.
- Laat een gietijzeren pan langzaam heet worden op het fornuis.
- Doe het water met de gist in de kom van de Kenwood en laat het even staan.
- Stort de bloem op het water en laat de machine 1 min mengen.
- Voeg olie, zout en suiker toe en laat het deeg 5 min kneden.
- Haal de warme pan van het vuur en strooi er wat paneermeel in, zodat het deeg niet blijft kleven.
- Haal het deeg voorzichtig uit de kom en leg het in de warme pan. Duw met je vingers het deeg uit in de pan.
- De grootte van je pan zal bepalend zijn voor hoe krokant je korst zal zijn (grotere pan = krokantere pizza).
- Bestrijk het deeg met wat olie.
- Kruid het deeg met peper en zout.
- Bak de bodem 5 min voor. Je zal er blazen op zien verschijnen.
- Verdeel net voldoende saus over het deeg.
- Strooi kaas naar smaak over de saus.
- Kruid met oregano.
- Verdun wat honing met water, zodat je het makkelijk kan uitstrijken. Voeg wat chili vlokjes toe. Bestrijk de rand van de pizza met dit mengsel.
- Zet de pan in de hete oven en laat de pizza 10 - 15 min bakken of tot de kaas goed gesmolten is.
- Laat de pizza 5 min rusten.
- Scheur de basilicum in reepjes en strooi hem over de pizza.
- Snij punten uit de pizza en geniet!
Gebruik mozzarella die geschikt is voor warme bereidingen, zoals mozzarella cucina.
Reacties