Pizza in een pan

Foto Cathy Van de Moortele
Het lijkt wel de PizzaHut, maar dan beter. Maak je eigen panpizza's thuis klaar en bepaal zelf wat jij er op wilt. Ik ga deze keer voor een pizza margherita (ja, ik heb weer mijn eigen marinarasaus gebruikt). Jij?

Wat hebben we nodig:
  • 220 ml water, lauwwarm
  • 20 gr verse gist
  • 375 gr bloem voor wit brood
  • 2 eetlepels olie
  • snuifje zout
  • snuif suiker
  • paneermeel
  • olie 
  • peper en zout
  • 1/2 recept marinarasaus
  • 100 gr mozzarella cucina, in plakken gesneden
  • honing
  • chili vlokjes
  • verse basilicum
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de oven op de hoogste warmte. Gebruik echter niet de grill.
  • Laat een gietijzeren pan langzaam heet worden op het fornuis.
  • Doe het water met de gist in de kom van de Kenwood en laat het even staan.
  • Stort de bloem op het water en laat de machine 1 min mengen.
  • Voeg olie, zout en suiker toe en laat het deeg 5 min kneden.
  • Haal de warme pan van het vuur en strooi er wat paneermeel in, zodat het deeg niet blijft kleven.
  • Haal het deeg voorzichtig uit de kom en leg het in de warme pan. Duw met je vingers het deeg uit in de pan.
  • De grootte van je pan zal bepalend zijn voor hoe krokant je korst zal zijn (grotere pan = krokantere pizza).
  • Bestrijk het deeg met wat olie.
  • Kruid het deeg met peper en zout.
  • Bak de bodem 5 min voor. Je zal er blazen op zien verschijnen.
  • Verdeel net voldoende saus over het deeg.
  • Strooi kaas naar smaak over de saus.
  • Kruid met oregano.
  • Verdun wat honing met water, zodat je het makkelijk kan uitstrijken. Voeg wat chili vlokjes toe. Bestrijk de rand van de pizza met dit mengsel.
  • Zet de pan in de hete oven en laat de pizza 10 - 15 min bakken of tot de kaas goed gesmolten is.
  • Laat de pizza 5 min rusten.
  • Scheur de basilicum in reepjes en strooi hem over de pizza. 
  • Snij punten uit de pizza en geniet!
TIP:

Gebruik mozzarella die geschikt is voor warme bereidingen, zoals mozzarella cucina.

Reacties