Aardappeltornado
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 frietaardappelen, gewassen en gedroogd
- 60 gr boter, gesmolten
- Parmezaanse kaas naar smaak, fijngeraspt
- flinke snuif zwarte peper
- flinke snuif lookpoeder
- flinke snuif paprikapoeder
- snuif zout
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Duw een houten satéprikker door elke aardappel (in de lengte).
- Hou een mes in een schuine hoek en snij spiraalsgewijs door de aardappel (tot aan de prikker). Zorg dat je de aardappel draait in de andere richting dan je snijdt.
- Haal de partjes aardappel voorzichtig uit elkaar tot je een lange waaier bekomt.
- Met een borsteltje smeer je de aardappelen helemaal in met gesmolten boter.
- Meng de Parmezaanse kaas met de kruiden.
- Strooi de kruiden over de aardappelen zodat ze helemaal bedekt zijn.
- Neem een kleine bakplaat met opstaande rand en leg de satéprikkers met de aardappelen op de rand, zodat de aardappel het bakplaatje niet raakt.
- Bak de aardappeltornado's 45 min of tot ze mooi krokant en bruin zijn.
- Laat de tornado's 5 min afkoelen en serveer.
Strooi extra kruiden en kaas over de tornado's na het bakken voor extra smaak.
Reacties