Reuze chocolate chip cookie

Foto Cathy Van de Moortele
Zalig toch, als je de kans krijgt om zo'n megagrote chocolate chip cookie op tafel te zetten. Ik ben echt blij met mijn gietijzeren pannen en ik gebruik ze meermaals per week, zowel voor hartige bereidingen als voor desserts. Geniet van dit "tussendoortje".

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur 
  • 50 gr donkerbruine suiker
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 1 ei
  • 1 koffielepel sinaasappel extract
  • 130 gr patisseriebloem
  • 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 180 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Mix de boter met de twee soorten suiker.
  • Voeg het ei en het sinaasappel extract
  •  toe en meng goed.
  • Meng de bloem met het natriumbicarbonaat en het zout.
  • Spatel deze droge ingrediënten door het eerste beslag.
  • Spatel ook de chocolate chips door het beslag.
  • Breng het beslag over in een grote, gietijzeren pan.
  • Zet de pan 18 - 20 min in de oven, tot de koek goudbruin is en net genoeg opgesteven in het midden.
  • Laat de koek 5 min afkoelen in de pan op een rooster.
  • Snij punten van de koek met een plastic mes.
TIP:

Ik gebruik zowel Callebaut fondant callets als chocolate chips in mijn desserts. Je kan de ene soort echter niet vervangen door de andere. De callets zijn bedoeld om te smelten, terwijl de chocolate chips net niet mogen smelten. Let daarop als je een recept uitprobeert.
Sinaasappel en chocolade gaan goed samen. Heb je geen sinaasappel extract, dan kan je ook wat zeste van sinaas toevoegen. Of je kiest voor een andere smaak zoals vanille of mokka bijvoorbeeld.
Eet je graag noten? Voeg gerust een handvol gehakte noten toe met de chocolate chips.

Reacties