Mac&Cheese in de pan
Foto Cathy Van de Moortele |
In dit recept doe je ook de rauwe pasta bij de warme saus, maar daarna gaat de pan 40 min de oven in. Een aanrader!
Doordat je de saus in een gietijzeren pan maakt, kan ze daarna met de macaroni erbij onmiddellijk in de oven en zo weer op tafel. Eenpansgerechten: ik ben er zo blij mee!
Wat hebben we nodig:
- 15 gr boter
- 1/4 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 klein teentje look, gepeld en fijngesnipperd
- 15 gr vloeiende bloem
- 240 ml melk, heet
- 500 ml verse kippenbouillon, heet
- peper en zout
- cayennepeper
- 250 gr Emmenthaler, geraspt
- 200 gr pipe rigate of elleboogjes
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat de boter smelten in een gietijzeren pan.
- Fruit de ui glazig met de look op een zacht vuur.
- Roer de bloem door de uisnippers en laat ze even meebakken.
- Giet de melk in deeltjes bij de bloem en roer goed met een garde.
- Roer ook de bouillon door de saus en klop verder tot de saus lichtjes indikt.
- Kruid met peper, zout en cayennepeper.
- Roer de kaas door de saus en laat hem smelten.
- Roer ook de pasta door de saus.
- Zet de pan op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie.
- Bak de mac&cheese 20 min.
- Verwijder de folie en bak nog 20 min of tot de mac&cheese mooi gebakken en gaar is.
Lekker als bijgerecht.
Doe 200 gr hamblokjes bij de saus als je dat lekker vindt.
Reacties