Fancy krab

Foto Cathy Van de Moortele
Imperial verkoopt heerlijke krab in blik. Ik neem de Fancy Queen, zonder kraakbeen en met 40% krabbenpoten of de Fancy Queen met wel 50% krabbenpoten. Het is altijd een beetje tricky om nog niet te gaan peuzelen aan de pootjes bij het openmaken van het blik, zodat ik nog voldoende over heb voor wat ik wil gaan maken.  Deze salade is heel eenvoudig maar toch fancy, dankzij de krab en de combinatie van de ingrediënten.

Wat hebben we nodig:

  • 4 pruimtomaten, in 4 gesneden in ontpit
  • 1/2 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel Xeres azijn 
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • Maldon zout
  • 1 avocado, rijp, gepeld en ontpit
  • 1 koffielepel guacamole kruiden
  • scheutje citroensap
  • 1/2 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • 1 groot blik Imperial Fancy Queen krab, uitgelekt

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de tomaten in heel fijne brunoise. 
  • Meng de brunoise van tomaat met het sjalotje.
  • Meng met de olie en azijn en roer de peterselie onder de tomaat.
  • Kruid af met peper van de molen en Maldon zoutvlokjes.
  • Laat de tomaatjes 15 min marineren in de dressing en giet ze dan door een zeefje, zodat het meeste vocht weg is.
  • Plet de avocado en kruid af. 
  • Voeg wat citroensap toe, zodat de avocado niet verkleurt en extra smaak krijgt.
  • Roer het sjalotje onder de guacamole en kruid af met peper van de molen.
  • Zet een dresseerring op een bord. 
  • Schep de helft van de tomatensalsa in de ring en druk goed aan.
  • Schep hierop de helft van de guacamole en druk opnieuw goed aan.
  • Versier met de helft van de krabbenpoten.
  • Doe hetzelfde met een tweede bord.
  • De rest van het krabvlees leg je naast het torentje op de borden.

TIP:

Maak de guacamole niet op voorhand. 

Reacties