Fancy krab
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 pruimtomaten, in 4 gesneden in ontpit
- 1/2 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 koffielepel Xeres azijn
- verse peterselie, fijngesnipperd
- peper van de molen
- Maldon zout
- 1 avocado, rijp, gepeld en ontpit
- 1 koffielepel guacamole kruiden
- scheutje citroensap
- 1/2 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- peper van de molen
- 1 groot blik Imperial Fancy Queen krab, uitgelekt
Hoe gaan we te werk:
- Snij de tomaten in heel fijne brunoise.
- Meng de brunoise van tomaat met het sjalotje.
- Meng met de olie en azijn en roer de peterselie onder de tomaat.
- Kruid af met peper van de molen en Maldon zoutvlokjes.
- Laat de tomaatjes 15 min marineren in de dressing en giet ze dan door een zeefje, zodat het meeste vocht weg is.
- Plet de avocado en kruid af.
- Voeg wat citroensap toe, zodat de avocado niet verkleurt en extra smaak krijgt.
- Roer het sjalotje onder de guacamole en kruid af met peper van de molen.
- Zet een dresseerring op een bord.
- Schep de helft van de tomatensalsa in de ring en druk goed aan.
- Schep hierop de helft van de guacamole en druk opnieuw goed aan.
- Versier met de helft van de krabbenpoten.
- Doe hetzelfde met een tweede bord.
- De rest van het krabvlees leg je naast het torentje op de borden.
TIP:
Maak de guacamole niet op voorhand.
Reacties