Ravioli uit Napels

Foto Cathy Van de Moortele
Niets lekkerder dan zelfgemaakte ravioli. Ik kan er maar niet genoeg van krijgen en maak ze dan ook geregeld. Maakt niet uit als ik er teveel gemaakt heb: je kan ze perfect invriezen en bewaren voor een volgende keer. Teveel pastadeeg gemaakt? Maak er spaghetti of tagliatelle of lasagne van.
Deze ravioli worden gevuld met ham en kaas en geserveerd met een zelfgemaakte tomatensaus. Zorg dat je kwaliteit kiest voor de ingrediënten, want je gerecht valt of staat bij de basis.

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept pasta op basis van 400 gr bloem en 4 eieren
  • 100 gr ricotta
  • 1 ei, losgeklopt
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 100 gr grana padano, geraspt
  • 100 gr ham, fijngesnipperd
  • 100 gr mozzarella cucina, geraspt
  • peper en zout
  • 1 recept Italiaanse tomatensaus, warm
  • extra grana padano
Hoe gaan we te werk:
Foto Cathy Van de Moortele
  • Maak de pasta volgens het beschreven recept.
  • Meng de ricotta met het ei, peterselie naar smaak, grana padano, ham  en mozzarella.
  • Kruid met peper en zout.
  • Rol het deeg uit tot op stand 7.
  • Schep gelijke hoopjes vulling op het deeg en dek af met een tweede vel pasta.
  • Druk goed aan en snij de ravioli los.
  • Kook de ravioli in ruim, gezouten water tot ze komen bovendrijven. Laat ze dan nog even doorkoken.
  • Schep de ravioli uit het kookwater en laat ze uitlekken.
  • Meg de ravioli onder de saus.
  • Dien op en geef er extra grana padano bij. 
TIP:

Zorg dat je raviolivulling steeds goed gekruid is. Bij het koken van de ravioli gaat er altijd wat smaak verloren.

Reacties