Vanillecake in de pan
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr planta
- 240 ml melk
- merg van 1 vanillestok
- 280 gr patisseriebloem
- 300 gr fijne griessuiker
- 20 gr bakpoeder
- 1 koffielepel zout
- 4 eiwitten
- bloemsuiker
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een gietijzeren pan in met olie.
- Mix de melk samen met de planta en het vanillemerg.
- Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout.
- Meng de droge ingrediënten in 3x door de natte ingrediënten.
- Mix tot een homogeen beslag.
- Doe de 4 eiwitten bij het beslag en mix verder tot ze mooi opgenomen zijn.
- Breng het beslag over in de pan en zet de pan 40 - 45 min in de oven.
- De cake zal bovenaan mooi kleuren.
- Laat de cake even afkoelen in de pan.
- Bestuif de cake met bloemsuiker en serveer met vers fruit, gebakken appeltjes, slagroom of wat jij maar lekker vindt.
Als je geen gietijzeren pan hebt, dan moet je er dringend een aanschaffen. Grapje. Je kan de cake ook bakken in een ingevette ronde vorm.
De eierdooiers bewaar je in een afgesloten potje in de koelkast en je maakt er sabayon van op een andere dag. Of je maakt de sabayon meteen en je geeft hem bij de cake.
Ik heb gekozen voor een gietijzeren pan met doorsnede 20.5 cm.
Reacties