Ovenpannenkoek of Dutch Baby

Foto Cathy Van de Moortele
Niet normaal lekker, zo'n fruitontbijt! Je zou er zelfs speciaal voor opstaan, denk ik dan. Of niet?
Ik heb nu een hele resem gietijzeren pannen in huis gehaald en daar wil ik het maximum uithalen. Waar gebruik je ze voor? Wat maak je er in klaar? Dit dus, onder andere.

Wat hebben we nodig:
  • 35 gr boter
  • 180 ml melk
  • 3 eieren
  • 100 gr patisseriebloem
  • 30 gr fijne griessuiker
  • 1 koffielepel citroenzeste Dr Oetker (of vers)
  • rood fruit (framboos, bosbes, braambes, aalbes,..)
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven op 220°C.
  • Neem 4 mini gietijzeren pannetjes en zet ze op een bakplaat.
  • Laat de pannetje mee opwarmen met de oven.
  • Mix de melk met de eieren in de blender.
  • Voeg de bloem, suiker en citroenzeste toe en mix tot een glad beslag.
  • Laat het beslag 20 min rusten.
  • Haal de pannetjes even uit de oven, voeg de boter toe en wacht tot de boter helemaal gesmolten is.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de pannetjes.
  • Schuif de pannetjes in de oven voor 15 min.
  • De pannenkoeken zullen mooi souffleren.
  • Haal de pannetjes uit de oven en werk meteen af met rood fruit.
  • Bestuif met bloemsuiker en dien op.
TIP:

Je kan dit ontbijt niet op voorhand maken, maar het beslag wel. Bewaar het beslag 1 dag in de koelkast.
De pannetjes hebben een diameter van 11.5 cm.

Reacties