Chili sin carne met rul gehackt

Foto Cathy Van de Moortele
Het wordt weer wat kouder en dan heb ik al meteen zin in bonen en stoofpotjes en warme, deugddoende maaltijden. De slowcooker komt weer uit de kast en de geuren uit de keuken verwarmen mijn hart.
Deze chili sin (zonder) carne (vlees) heb ik verrijkt met rul gehackt van de Vegetarische slager. Dit is een lekkere vleesvervanger, die je even opbakt in de pan en dan op het laatste toevoegt aan je gerecht. Een dagje zonder vlees kan nooit kwaad en als het dan nog smaakt, maak je het misschien wel eens vaker klaar.

Wat hebben we nodig:

  • olie
  • 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
  • 4 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 groene paprika, ontpit en in grove brunoise gesneden
  • 2 wortelen, geschraapt en in grove brunoise gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 blikken Heinz Veg Chili Beans
  • 1 blik kidney bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 1 blik cannellini bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel koriander
  • peper en zout
  • enkele druppels tabasco
  • 125 gr rijst
  • vetstof
  • 2 bakjes (samen 400 gr) rul gehackt van de Vegetarische slager
  • verse peterselie, grof gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olie warm worden in een zware, gietijzeren pot, type Le Creuset.
  • Fuit de uien glazig.
  • Voeg de look toe en laat hem even meebakken met de uien. Laat de uien niet kleuren.
  • Voeg de groene paprika en worteltjes toe.
  • Overgiet met de tomatenblokjes. Vul het lege blik met water en giet het water er ook bij.
  • Voeg alle bonen toe.
  • Kruid met komijn, koriander, peper en zout.
  • Breng de chili aan de kook en zet dan het vuur zachter. Hou het deksel op de pan.
  • Kruid bij met tabasco.
  • Voeg de rijst toe en roer hem door de chili. Zet het deksel weer op de pan en laat verder sudderen tot de rijst gaar is. Voeg indien nodig extra water toe.
  • Laat wat vetstof smelten in een grote pan.
  • Voeg het rul gehackt toe en laat het even opbakken. Dit product hoeft enkel opgewarmd te worden, dus laat het niet langer opstaan dan nodig.
  • Doe het gehackt bij de chili en roer door.
  • Werk af met peterselie en dien op.


TIP:

Rul gehackt koop ik bij Delhaize. Je kan ook quorn gehakt gebruiken.

Reacties