Hartige croissants
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 dag oude croissants
- mayonaise
- Romeinse sla, gesnipperd
- plakken kaas (ik heb gekozen voor Passendale)
- vetstof
- spekblokjes
- eieren
- peper en zout
- Snij de croissants overlangs door en zorg dat de helften even dik zijn.
- Besmeer de onderste helften met mayonaise.
- Verdeel de gesnipperde sla over de onderste helften.
- Laat wat vetstof smelten in een antikleefpannetje.
- Bak de spekblokjes aan.
- Kluts de eieren en kruid ze met peper en zout.
- Giet de eieren bij het spek en laat ze mooi stollen.
- Schep de bacon & eggs over de kaas en sluit de croissants met de bovenste helften.
Je kan de gevulde croissants ook nog even in het croque monsieur toestel warm maken als je dat lekker vindt.
Reacties