Bananenbrood

Foto Cathy Van de Moortele
Wat doe je als je overrijpe bananen en een uurtje vrije tijd over hebt? Inderdaad...

Wat hebben we nodig:
  • 3 bananen, overrijp, gepeld
  • 80 ml karnemelk
  • 100 gr boerenboter, gesmolten
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 300 gr patisseriebloem
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 100 gr donkerbruine suiker
  • 5 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 100 pecannoten, grof gehakt
  • snuif nootmuskaat
  • snuifje kaneel
  • klontje boter
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Mix de bananen glad.
  • Voeg de karnemelk, boter, eieren en vanille toe en meng goed.
  • Doe de bloem in een kom, samen met de twee soorten suiker, natriumbicarbonaat, zout, noten, nootmuskaat en kaneel. Meng alles door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng een laatste keer.
  • Doe een klontje boter in de pan en zet de pan even in de oven om de boter te smelten.
  • Giet het beslag in de pan en maak het effen met een spatel.
  • Bak het bananenbrood 30 - 35 min of tot het in je keuken heerlijk ruikt!
TIP:

Je kan de pecannoten ook vervangen door walnoten.
De bananen moeten echt overrijp zijn, om de lekkere smaak te garanderen. Met overrijp bedoel ik, dat je ze niet meer zo zou opeten, omdat de pel donkerbruin geworden is. Dit is het ideale stadium om bananenbrood te gaan bakken.
Heb je geen grote, gietijzeren pan? Bak het bananenbrood dan in een ronde springvorm.


Reacties