Ovenschotel met pasta en kip

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had een enorme kip gebraden in de oven (bedankt Justine Poppe) en er was nog meer dan genoeg over voor een tweede maaltijd. We eten hier allemaal wel graag pasta. Pasta, kip, champignons en een lekker sausje? Jaaaaaaaaa!

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr rigatoni
  • vetstof
  • 1 sjalotje, gepeld en gehakt
  • 2 tenen look, gepeld 
  • 225 gr champignons, schoongemaakt 
  • 375 gr gegaarde kip, in beetgare stukjes verdeeld
  • peper en zout
  • scheutje witte wijn
  • 200 ml culinaire room
  • 70 gr Philadelphia opgeklopte kaas met truffel
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 50 gr paneermeel
  • 50 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven + grill voor op 200°C.
  • Kook de rigatoni beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Cutter de sjalot, look en champignons fijn.
  • Laat ondertussen wat vetstof smelten in een grote pan.
  • Fruit het sjalotje aan met de look en de champignons.
  • Haal de champignons met de sjalotjes uit de pan en voeg wat extra vetstof toe aan de pan.
  • Bak de stukjes kip goudbruin en krokant.
  • Kruid met peper en zout.
  • Blus met de witte wijn en laat hem verdampen.
  • Giet ondertussen de pasta af.
  • Giet de pasta terug in de kookpot en meng met de kip en duxelle van champignons.
  • Voeg de room en de opgeklopte kaas toe aan het gerecht en laat even goed doorwarmen.
  • Kruid goed af.
  • Bestrooi het gerecht met pijpajuintjes, paneermeel en geraspte kaas.
  • Zet de schotel 15 min in de oven, tot het paneermeel mooi goudbruin gekleurd is.
TIP:

Ook lekker als je er nog wat fijngesneden verse spinazie doormengt.

Reacties