Ovenschotel met pasta en kip
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr rigatoni
- vetstof
- 1 sjalotje, gepeld en gehakt
- 2 tenen look, gepeld
- 225 gr champignons, schoongemaakt
- 375 gr gegaarde kip, in beetgare stukjes verdeeld
- peper en zout
- scheutje witte wijn
- 200 ml culinaire room
- 70 gr Philadelphia opgeklopte kaas met truffel
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 50 gr paneermeel
- 50 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- Verwarm de oven + grill voor op 200°C.
- Kook de rigatoni beetgaar in ruim, gezouten water.
- Cutter de sjalot, look en champignons fijn.
- Laat ondertussen wat vetstof smelten in een grote pan.
- Fruit het sjalotje aan met de look en de champignons.
- Haal de champignons met de sjalotjes uit de pan en voeg wat extra vetstof toe aan de pan.
- Bak de stukjes kip goudbruin en krokant.
- Kruid met peper en zout.
- Blus met de witte wijn en laat hem verdampen.
- Giet ondertussen de pasta af.
- Giet de pasta terug in de kookpot en meng met de kip en duxelle van champignons.
- Voeg de room en de opgeklopte kaas toe aan het gerecht en laat even goed doorwarmen.
- Kruid goed af.
- Bestrooi het gerecht met pijpajuintjes, paneermeel en geraspte kaas.
- Zet de schotel 15 min in de oven, tot het paneermeel mooi goudbruin gekleurd is.
Ook lekker als je er nog wat fijngesneden verse spinazie doormengt.
Reacties