Brésiliennekoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Wat doe je met een te grote voorraad aan brésiliennenootjes? In eerste instantie zou ik zeggen: brésiliennetaart maken, maar die hebben we al gehad. Wat dacht je van brésiliennekoekjes?

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 50 gr gezeefde bloemsuiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 140 gr patisseriebloem
  • 70 gr brésiliennenootjes
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Mix de boter glad met de bloemsuiker en de vanille.
  • Mix de bloem met de nootjes en het zout in een keukenrobot.
  • Meng beide onder elkaar in de keukenrobot.
  • Maak een afgeplatte bal van het deeg en laat die 1u rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Rol het deeg uit.
  • Steek koekjes uit en leg ze op een ingevet bakblik.
  • Bak de koekjes 15 min tot ze mooi bruin zijn.
  • Laat de koekjes 5 min rusten op de bakplaat.
  • Schep ze over op een rooster en laat ze afkoelen.
  • De koekjes worden harder bij het afkoelen.
TIP:

Gebruik walnoten ipv brésiliennenootjes. Toast de noten even in een warme oven, zodat ze krokant worden en meer smaak vrijgeven.
Zeef de bloemsuiker voor je die afweegt.

Reacties