Brésiliennekoekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 50 gr gezeefde bloemsuiker
- 1 koffielepel vanille extract
- 140 gr patisseriebloem
- 70 gr brésiliennenootjes
- snuifje zout
- Mix de boter glad met de bloemsuiker en de vanille.
- Mix de bloem met de nootjes en het zout in een keukenrobot.
- Meng beide onder elkaar in de keukenrobot.
- Maak een afgeplatte bal van het deeg en laat die 1u rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Rol het deeg uit.
- Steek koekjes uit en leg ze op een ingevet bakblik.
- Bak de koekjes 15 min tot ze mooi bruin zijn.
- Laat de koekjes 5 min rusten op de bakplaat.
- Schep ze over op een rooster en laat ze afkoelen.
- De koekjes worden harder bij het afkoelen.
Gebruik walnoten ipv brésiliennenootjes. Toast de noten even in een warme oven, zodat ze krokant worden en meer smaak vrijgeven.
Zeef de bloemsuiker voor je die afweegt.
Reacties