Oosterse coquilles met prei en wortel
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 4 wortels, geschraapt en in julienne gesneden
- 2 stengels prei, schoongemaakt en in julienne gesneden
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 1 stukje gember, geschild en fijngesnipperd
- 120 ml witte wijn
- 120 ml visbouillon
- peper van de molen
- Maldon zeezout
- 475 gr coquilles, ontdooid en drooggedept
- 100 ml kokosroom
- verse peterselie, grof gesnipperd
- 2 eetlepels pijnboompitjes, droog getoast en gehakt
- Laat wat olie warm worden in een grote pan.
- Sauteer de wortel- met de preireepjes tot ze zachter worden.
- Voeg de look en gember toe.
- Voeg de witte wijn en de visbouillon toe.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de groentesaus zachtjes sudderen.
- Verhit wat olie in een antikleefpan.
- Kruid de coquilles met peper en zout.
- Geef de coquilles aan beide kanten een mooi korstje en leg ze dan in de saus.
- Giet de kokosroom bij de coquilles en warm nog eens goed door.
- Werk de saus af met peterselie en pijnboompitjes.
Lekker met aardappelmousseline of tagliatelle.
Ontdooi de gesloten zak coquilles in een bak met koud water.
Reacties