Oosterse coquilles met prei en wortel

Foto Cathy Van de Moortele
In mijn diepvriezer zit altijd een zak coquilles en een zak kleine mantelschelpjes. Ze zijn snel bereid en ze maken je blij. Hoe kan het ook anders?

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 4 wortels, geschraapt en in julienne gesneden
  • 2 stengels prei, schoongemaakt en in julienne gesneden
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 stukje gember, geschild en fijngesnipperd
  • 120 ml witte wijn
  • 120 ml visbouillon
  • peper van de molen
  • Maldon zeezout
  • 475 gr coquilles, ontdooid en drooggedept
  • 100 ml kokosroom
  • verse peterselie, grof gesnipperd
  • 2 eetlepels pijnboompitjes, droog getoast en gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olie warm worden in een grote pan.
  • Sauteer de wortel- met de preireepjes tot ze zachter worden.
  • Voeg de look en gember toe.
  • Voeg de witte wijn en de visbouillon toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat de groentesaus zachtjes sudderen.
  • Verhit wat olie in een antikleefpan.
  • Kruid de coquilles met peper en zout.
  • Geef de coquilles aan beide kanten een mooi korstje en leg ze dan in de saus.
  • Giet de kokosroom bij de coquilles en warm nog eens goed door.
  • Werk de saus af met peterselie en pijnboompitjes.
TIP:

Lekker met aardappelmousseline of tagliatelle.
Ontdooi de gesloten zak coquilles in een bak met koud water.

Reacties