Speculoostaart van de Lotus

Foto Cathy Van de Moortele
Eigenlijk wil ik helemaal geen uitleg geven over dit recept. De foto spreekt voor zich. Lotus, dit moeten jullie echt zelf proberen.

Wat hebben we nodig:
  • 120 gr slagroom
  • 180 gr Callebaut callets
  • 115 gr Philadelphia roomkaas, op kamertemperatuur
  • 90 gr boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 120 gr bloemsuiker, gezeefd
  • 300 gr Lotus speculoospasta
  • een snuif Maldon zoutvlokken
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een gietijzeren pan van 25 cm in met wat olie. Bebloem daarna de pan lichtjes.
  • Verwarm de room tot hij heet is en voeg de callets toe. Laat de callets even rustig smelten en roer dan goed door tot alle stukjes opgelost zijn. Ik doe dit op mijn Stoves, op warmhoudstand 2, de ideale stand om chocolade te smelten.
  • Giet de gesmolten chocolade in de pan en laat die 10 min in de koelkast opstijven.
  • Klop de roomkaas zacht met de boter. 
  • Voeg de eieren , bloemsuiker, speculoospasta en zout toe en klop verder tot een homogeen beslag.
  • Verdeel het beslag over de opgesteven chocolade in de pan.
  • Bak de speculoostaart 40 min of tot het middelste deel bijna vast is. 
  • Laat de taart 10 min afkoelen.
  • Snij punten uit de taart.
TIP:

Daar wij heel dicht bij de Lotus wonen, krijgen we af en toe de heerlijke geur mee van de versgebakken koekjes en daar zijn we niet rouwig om.

Reacties