Black eyed bean burger
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
- 2 teentjes look, gepeld en gesnipperd
- handvol peterselie, gehakt
- 50 gr oesterzwammen, gehakt
- peper en zout
- vetstof
- 1 blik black eyed beans, gespoeld en uitgelekt
- 1 eetlepel Ras el Hanout kruiden
- 1 ei
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 2 eetlepels paneermeel
- scheutje citroensap
- enkele druppels Tabasco
- Cutter de sjalot met de look, peterselie en oesterzwammen fijn.
- Kruid met peper en zout.
- Bak dit even aan in wat vetstof, tot de sjalotjes en champignons mooi kleuren.
- Laat even afkoelen.
- Mix de bonen grof.
- Meng de duxelle van champignons en sjalot met de bonen.
- Kruid met Ras el Hanout en extra peper en zout.
- Roer het ei, de pijnboompitten en het paneermeel door de mix.
- Kruid met citroensap en tabasco.
- Vorm 4 burgers van zo'n 115 gr per stuk.
- Bak de burgers in een zware, gietijzeren pan, die je lichtjes ingevet hebt.
Lekker op een hamburgerbroodje met Romeinse sla, tomaat, guacamole en zure room.
Zorg dat je genoeg pit in je burger stopt, zodat hij niet te neutraal smaakt.
Reacties