Mexicaanse carnitas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 kg varkensschouder
- 5 gr peper
- 20 gr zout
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel oregano
- 2 koffielepels komijn
- 2 uien, gepeld en gehalveerd
- 4 tenen look
- 1 gedroogd chilipepertje, gehakt
- het sap van 2 perssinaasappelen
- Wrijf de varkensschouder goed in met de mengeling van peper en zout. Vergeet ook de zijkanten niet.
- Meng de olie met de oregano en komijn en smeer hiermee de bovenkant van het vlees in.
- Leg het vlees in de kom van de slowcooker.
- Leg de halve uien op het vlees, de look en het chilipepertje in de kom.
- Giet het sinaasappelsap naast het vlees en zet het deksel op de kom.
- Laat het vlees 6u garen op HIGH of 8-10u op LOW.
- Haal het vlees uit de slowcooker en laat het even afkoelen.
- Meet het vocht dat nog in de slowcooker zit. Je hebt maar 2 kopjes nodig. Als er teveel vocht over is, laat het vocht dan wat inkoken op het vuur.
- Met twee vorken trek je het vlees uit elkaar.
- Verhit een zware, gietijzeren pan op het vuur.
- Doe wat olie in de pan.
- Bak het vlees in de pan aan 1 kant goudbruin en krokant.
- Voeg het vocht uit de slowcooker toe.
- Dien meteen op.
Er gaat best veel zout in het vlees, maar dat hoort zo.
Als je geen slowcooker hebt, kan je het vlees in 1 1/2u garen in de snelkookpan of zet je het een aantal uren afgedekt in de gewone oven op 80°C.
Reacties