Appeltaart in een pan
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr donkerbruine suiker
- 1/2 koffielepel vanille extract
- 1 ei
- 130 gr patisseriebloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
- 1 1/2 koffielepel kaneel
- snuifje zout
- 120 ml karnemelk
- 1 grote appel, van het klokhuis ontdaan en in plakjes gesneden
- 1 eetlepel kaneelsuiker
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een grote gietijzeren pan in met wat boter.
- Mix de boter romig en luchtig met de suiker.
- Voeg de vanille en het ei toe en blijf mixen tot je een glad beslag krijgt.
- Meng de bloem met het bakpoeder, de natriumbicarbonaat, kaneel en zout.
- Voeg afwisselend karnemelk en droge ingrediënten toe aan het beslag.
- Meng het beslag niet te veel meer.
- Giet het beslag in de pan en maak de bovenkant effen met een spatel.
- Schik de plakjes in bloemvorm door ze in het beslag te drukken. Ze mogen licht overlappen. Eindig in het midden van de pan.
- Bestuif de appelpartjes met de kaneelsuiker.
- Bak de appeltaart 25 - 30 min of tot de randjes mooi beginnen te kleuren en het midden gaar is.
- Serveer de taart liefst warm.
Hou je niet van kaneel? Laat die er dan gewoon uit.
Reacties