Pastasaus met spek en truffel

De oudste dochter is absoluut geen fan van bolognaisesaus, wat ze zelf heel jammer vindt, want jonge twintigers eten wel vaker een spaghetti bolognaisesaus op kot of als ze een snelle hap in de brasserie willen eten. Maar waar ze wel een grote fan van is: mijn pastasaus met spek en truffel. En eerlijk? Ik kan haar geen ongelijk geven.

Wat hebben we nodig:

  • 100 gr spekblokjes
  • 100 ml witte wijn
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 200 ml culinaire room
  • peper en zout
  • 1 koffielepel truffelolie
  • 20 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 40 gr boerenboter, ijskoud en in blokjes gesneden
  • verse bieslook, fijngesnipperd
  • 1/2 zomertruffel, in dunne plakjes geschaafd

Hoe gaan we te werk:

  • Bak de spekblokjes in een pannetje en laat ze uitlekken.
  • Doe de wijn met de sjalot en look in een steelpan.
  • Breng aan de kook en laat de witte wijn reduceren tot het bijna drooggekookt is.
  • Voeg de room toe en laat goed doorwarmen.
  • Kruid met peper, zout en truffelolie.
  • Roer de kaas door de saus.
  • Roer de blokjes boter door de saus.
  • Werk af met de spekjes, bieslook en zomertruffel.

TIP:

Lekker over ravioli met geitenkaas, cappellini, ..

Reacties