Steak fajita
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr kraai
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in stukken gesneden
- 2 tenen look, gepeld en gehakt
- een handvol peterselie
- 1 eetlepel fajita kruiden
- een scheutje citroensap
- 2 eetlepels olie
- olie
- 1 grote ui, gepeld en in repen gesneden
- 1/4 groene paprika, in repen gesneden
- 1/4 rode paprika, in repen gesneden
- Snij de kraai in dunne plakken, tegen de draad in.
- Doe de kraai in een diepvrieszak.
- Meng de pijpajuintjes met de look, peterselie, fajita kruiden, citroensap en 2 eetlepels olie.
- Giet deze marinade bij het vlees, sluit het zakje en "kneed" de marinade door het vlees.
- Laat het vlees 30 min marineren.
- Verhit wat olie in een zware, gietijzeren pan.
- Bak het gemarineerde vlees kort aan en draai het om. Bak de andere zijde kort aan.
- Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
- Bak de uien met de paprika's in dezelfde pan tot ze wat zachter en mooi gekleurd zijn.
- Voeg het vlees weer toe, schep om en dien op.
Bak het vlees niet langer dan nodig. Hoe korter, hoe beter.
Reacties